matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykresy...
Zuzia:
Dany jest wykres funkcji f. Naszkicuj wykresy funkcji: g(x)=|f(x)|, h(x)=|f(2−x)−1|, k(x)=|2−f(x)| f(−2)=0 f(−1)=1 f(0)=1 f(1)=1 f(2)=1 f(3)=0 f(4)=−1 f(5)=0
25 lis 13:43