matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pitagoras
wasa:
Oblicz dlugosci odcinkow zaznaczonych literami
25 lis 13:24
M:
24 sty 17:14
Bo_ra:
W trójkącie CDB h
2
=5
2
−3
2
=16 stąd h=4 W trojkącie ADC c
2
=h
2
+2
2
c
2
=16+4=20 c=2
√
5
24 sty 18:32