matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny
mikołaj:
W ciągu arytmetycznym a
1
=68 , a
5
=59 . Oblicz sumę pierwszych siedemnastu wyrazów tego ciągu. róznica mi wyszła r=−2,25 robiłem tak
59−68
=−2,25 dobrze?
5−1
25 lis 12:59
Basia:
dobrze
25 lis 13:00
mikołaj:
dzięki
25 lis 13:02