Kolokwium !!
Kinga: Proszę o rozwiązanie zadania. (jesli znajdzie sie ktos na tyle mily) to prosze aby rozwiazal
wszystkie przyklady i narysowal. bede bardzo wdzieczna. jutro mam z tego kolokwium i nie
pytajcie mnie co bedzie dalej .. jak bede miala rozwiazania to sie na pewno naucze.
dziekuje
Zad : Wyznaczyć Iloczyny kartezjańskie zbiorów AxB
a)A={ x∊R: x2≤4} B={y∊R:y2>4}
b)A={x∊R: x3−2x2−5x+6>0} B={y∊N:8y+y2+15<0}
c) NAJTRUDNIEJSZE
A={(x,y)∊R: 0≤y≤4−x2} B={2,3,4}
d) A=(1,3)x<1,3>, B=(1,3>
25 lis 12:51