.
asdf: logarytmy
log22x = log234
log22x = 4log23
i tu nie wiem z kąd to się wzięło..
x = 4log23
25 lis 00:27
asdf: dobra, już wiem.
25 lis 00:27
Mati_gg9225535:
25 lis 00:39
asdf: log[x(x + 3)] − log[x(x + 2)] = log2
ile to będzie? Chodzi mi o rozwiązanie...
25 lis 00:40
ZKS:
x(x + 3) = 2x(x + 2)
x2 + 3x = 2x2 + 4x
x2 + x = 0
x(x + 1) = 0 ⇒ x = 0 ∨ x = −1
Tylko pamiętaj o dziedzinie.
25 lis 00:45
asdf: x(x + 3) oraz x(x + 2)
x∊(−inf;−3)u(0;inf) oraz x∊ (−inf;−2)u(0;inf)
część spólna to:
x∊(−inf;−3)u(0;inf)
ODP: brak rozwiązań?
25 lis 00:47
ZKS:
Na to wygląda.
25 lis 00:47
asdf: dzięki
25 lis 00:48
ZKS:
Proszę.
25 lis 00:49
Piotr:
wg mnie dziedzina źle
25 lis 00:54
pigor: ... np. tak: x(x+3) >0 i x(x+2) >0 ⇒
Dn= (−∞;−3) U (0;+∞),
wtedy
log[x(x+3)]−log[x(x+2)]= log2 ⇔ log[x(x+3)]= log[x(x+2)]+log2 ⇔
⇔ log[x(x+3)]= log[2x(x+2)] ⇔ x(x+3)= 2x(x+2) ⇔ x
2+3x= 2x
2+4x ⇔
⇔ x
0= x
2+x ⇔ x(x+1)=0 ⇔
x=0 lub x= −1 , to stąd i z
Dn
⇔
x∊∅ − równanie nie ma rozwiązania. ...
25 lis 00:54
Piotr:
a nie dobrze

źle spojrzałem
25 lis 00:56
ZKS:
Witaj
Kinomaniaku.

Mam nadzieję że tym zwrotem Cię nie obrażam?
25 lis 00:56
Piotr:
Witaj
Przyszły Kinomaniaku 
jasne, że nie
25 lis 00:58
ZKS:
Chyba sobie obejrzę dzisiaj Infiltracje.

A oglądałeś może To nie jest kraj dla starych
ludzi?
25 lis 01:03
Piotr:
a jak myślisz

średnio mi się podobał.
25 lis 01:05
ZKS:
Mi w miarę ale Javier Bardem fajowo zagrał.
25 lis 01:08
Piotr:
zauważyłem, że tutaj niektorzy to nocne marki. ostanio widziałem np że
Godzio rozwiazywal
zadanie o 5 ! nad ranem ! czy niektorzy sa z innej strefy czasowej ?
25 lis 01:11
asdf: Chłopiec w pasiastej piżamie obejrzyj sobie

Dramat, ale fajny.
Albo Teda − można płakać ze śmiechu jak się to ogląda
25 lis 01:12
Piotr:
@asdf Widziałes komunikat Jakuba ?
25 lis 01:14
ZKS:
A bo to żeby było tylko raz pamiętam że ile razy jakieś zadnie się robiło do 4.
Godzio może pracuję miał na rano do pracy i wcześniej się wyspał więc dlatego był zresztą
nie wiem.
25 lis 01:14
Eta:
Jesteśmy z gatunku "sówek"
25 lis 01:17
Piotr:
Bohaterka dnia czuwa
25 lis 01:21
asdf: @Piotr
nie
25 lis 01:21
ZKS:
Ja chyba już niedługo pójdę na spanko bo w poniedziałek kolokwium i jeszcze na wtorek projekt
muszę porobić.

Ciężkie to życie studenta.
25 lis 01:22
Piotr:
@asdf
oj to poszukaj sobie. bylo o umieszczaniu linkow do kursow eTrapez.
25 lis 01:22
Piotr:
co to dla Ciebie
ZKS 
PS zmień ten kolor wreszcie !
25 lis 01:24
ZKS:
Proponujesz
czerwony?

Tak co to dla mnie w tym tygodniu to nawet nie wiem czy zajrzę na
forum bo taki mam zawalony tydzień szkoda gadać. Dobrze że teraz rysowanie w Autocadzie a nie
rapidografem bo by mnie wykończył projekt robiony ręcznie.
25 lis 01:28
Piotr:
jakiś widoczny !
Etę,
Godzia oraz
asdf już przekonałem

Autocada znam ale rapi−coś tam pierwsze słyszę
25 lis 01:31
asdf: Do czego mnie przekonałeś?
25 lis 01:34
Piotr:
to pisak
25 lis 01:34
25 lis 01:35
ZKS:
Skoro tak to masz moc przekonywania.

A ArchiCad znasz? Rapidograf to taki pisak do kreślenia
na kalce lub papierze jeżeli gdzieś zrobisz błąd to albo robisz rysunek od początku albo
bierzesz żyletkę i wydrapujesz to co jest źle tak jak gumka dla ołówka.
25 lis 01:37
Piotr:
ArchiCad − nie.
25 lis 01:39
asdf: @ZKS
Zależy na kogo trafisz, czasem ten kto sprawdza nie pozwala używać gumki, a tym bardziej
żyletki...A błędy widać gołym okiem nawet do 0,2 cm.
@Piotr
Eh...wszystkiego się czepiają

Ja chciałem tylko pomóc! Ale mam nauczkę i nie będę wysyłał
takich linków już nikomu
25 lis 01:42
ZKS:
Jak nam pokazał możliwości tego programu to byłem w szoku co to potrafi.

O Infiltracja już
jest
gotowa do oglądania także zaraz się zbieram.
25 lis 01:46
Piotr:
@asdf
to trochę glupie bo ja ktos chce to i tak znajdzie. ale w dziesiejszych czasach lepiej nie
pisac konkretnych adresow. nawet do linkow z filmami. lepiej podac gdzie to jest i jak
znalezc. na innych forach tez nikomu nie podaje konkretnego linku tylko np forum gdzie sa te
linki.
25 lis 01:46
Piotr:
milego seansu
25 lis 01:48
ZKS:
Ee tam jak umiesz wyciąć to nawet gołym okiem nie widać tylko trzeba być już wprawionym.

Pamiętam jak pierwszy raz wycinałem kawałek to zrobiłem dziurę na wylot i od początku
rysunek.
25 lis 01:49
ZKS:
Dzięki bardzo i życzę wam miłego wieczorku.
25 lis 01:49
asdf: @Piotr
trzeba się strzec.
Wyznacz dziedzinę:
log
7[log
1/2(x
2 − 7x + 12) + 1]
x
2 − 7x + 12 > 0 oraz log
1/2(x
2 − 7x + 12) + 1 > 0
(x − 3)(x − 4) > 0
x∊ (−
∞;3)u(4;
∞)
log
1/2(x
2 − 7x + 12) + 1 > 0
log
1/2(x
2 − 7x + 12) > −1
log
1/2(x
2 − 7x + 12) > log
1/22
(zmieniam znak i opuszczam logarytm)
x
2 − 7x + 12 < 2
x
2 − 7x + 10 < 0
Δ = 9,
√Δ =3
(x − 2)(x − 5) < 0 ⇒ x ∊(2;5)
część wspólna dwóch przedziałów
x∊(−inf;3)u(4;inf)
x∊(2;5)
ODP: Dziedzina to: x∊ (2;3)u(4;5)
dobrze?
25 lis 01:57
asdf: ?
25 lis 02:06
25 lis 02:06
asdf: eloszka
25 lis 02:08