matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Maleńka:
czy może ktoś sprawdzić czy dobrze obliczyłam?
x
f(x)=
x
2
+1
1−x
2
f
'
(x)=
(x
2
+1)
2
2x
3
−6x
f
''
(x)=
(x
2
+1)
3
25 lis 00:18
Eta:
ok
25 lis 00:33
Maleńka:
jeszcze proszę o sprawdzenie tego: F. wypukła dla x∊(−
√
3
;0) i (
√
3
;∞) F.wklęsła dla x∊ (−∞;−
√
3
) i (0;
√
3
)
25 lis 00:43
Eta:
ok
25 lis 00:58