zad
111Aga: pomóżcie proszę
krawędź podstawy graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma dł 4cm,a przekątna tej bryły ma
dł 9cm.Oblicz objętość graniastosłupa.
zad2
w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym krawędź boczna o długości k tworzy z płaszczyzną
podstawy kąt o mierze 45'.Oblicz wysokość ściany bocznej.
21 maj 09:34
Bogdan:

Zad. 1. Z twierdzenia Pitagorasa wyznacz długość H
21 maj 11:26
111Aga: dzięki serdeczne za pomoc
21 maj 11:29
21 maj 12:37
Bogdan:

Ten rysunek powinien pomóc. Kąt DSB jest prosty.
|AC| = |BD| = a
√2 oraz |AC| = |BD| = k
√2. Wyciągnij wnioski.
21 maj 13:36
111Aga: WIELKIE DZIĘKI
21 maj 13:54