matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lz
jol:
π+2kπ
π+2kπ
Mam liczbę zespoloną: z=1(cos
+ jsin
) k=0,..,4 jak zaznaczyć ją na
5
5
płaszczyźnie? czy mam ją wyliczyć ? wiem że ma leżeć na okręgu i w równych odstępach. Ale jak ogarnąć w których miejscach?
24 lis 23:59
jol:
podbije
25 lis 11:54
jol:
25 lis 14:43
ICSP:
masz 5 liczb zespolonych a nie jedną. Jak już używasz wzoru de Movier'a wypadałoby o tym poinformować
π
π
z
0
= (cos
+ i sin
)
5
5
π + 2π
π + 2π
z
1
= (cos
+ i sin
)
5
5
. . .
π + 8π
π + 8π
z
4
= (cos
+ isin
)
5
5
25 lis 15:07
jol:
To wiem... chodzi mi o to jak to teraz zaznaczyć na płaszczyźnie
25 lis 15:19