podpowiedz
justyna: wskaż W(2x−1) wiedzac ze W(x)= x2−2x−3
policzylam ze x1=4 x2=0
i co dalej?
podstawiam za x 4? czyli W (2*4−1)=W(7)?
24 lis 23:01
justyna: mam odpowiedzi typu 4x2−8x−4
24 lis 23:01
krystek: W(2x−1)=(2x−1)2−2(2x−1)−3
24 lis 23:02
ICSP: w(x) = x2 − 2x − 3 ⇒ w(2x−1) = (2x−1)2 − 2(2x−1) − 3 = ...
dokończ
24 lis 23:02
Aga1.: Nie wskaż, tylko oblicz
W(2x−1)=(2x−1)2−2(2x−1)−3
Teraz licz.
24 lis 23:03
justyna: juz rozumiem dziekuje
24 lis 23:03
justyna: to bedzie 4x
2−8x−4
24 lis 23:08
justyna: ?
24 lis 23:13