prosze o pomoc w rozwiazaniu
lukas: [33*(33)2]:(34)3:(37)2=
24 lis 22:17
24 lis 22:18
lukas: (113+123−1,2) : 123−(1,75:118)−213:5,25*0.9 to jest gora nie umię
zrobic kreski niech ktoś pomoze a to dol (556−5,5)*0,3=
24 lis 22:31
aniabb:
| 1,8 * 3/5 − (7/4 * 8/9 ) − 7/3 * 4/21 * 9/10 | |
| = |
| 2/6 * 3/10 | |
(17/25−14/9)*10 = ...
24 lis 22:38
aniabb: takie krzywe że pewnie znów gdzieś źle przepisane
24 lis 22:38
lukas: ale co jest zle przepisane
24 lis 22:40
lukas: eta pomóż prosze cie i z góry dziekuje prosze musze na jutro to mniec jestes moja jedyna deska
ratunku
24 lis 22:42
Mila: Z której godziny?
24 lis 23:13
lukas: te co sa tu u gory ale tak dokladnie 22:17 i 22:31
24 lis 23:15
lukas: pomozesz
24 lis 23:19
Mila: [33*(33)2]:(34)3:(37)2=
=[33*36]:312:314= i po kolei
=39:312:314=3−3:314=3−17
24 lis 23:20
Mila: Jeśli masz odpowiedzi to napisz. Liczę to drugie.
24 lis 23:21
lukas: jeszcze tylko to drugie a jak sie robi ta kreske bo ja nie umię rozumiesz
24 lis 23:22
lukas: i jak idzie?
24 lis 23:31
lukas: hej i jak wyszlo
24 lis 23:37
Mila: Licznik:
| | 1 | | 2 | | 2 | | 1 | | 1 | |
(1 |
| +1 |
| −1,2) : 1 |
| −(1,75:1 |
| )−2 |
| :5,25*0,9 = |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 8 | | 3 | |
| | 5 | | 3 | | 9 | | 7 | | 1 | | 9 | |
=(3−1,2): |
| −(1 |
| : |
| )− |
| :5 |
| * |
| = |
| | 3 | | 4 | | 8 | | 3 | | 4 | | 10 | |
| | 18 | | 3 | | 7 | | 8 | | 7 | | 4 | | 9 | |
= |
| * |
| − |
| * |
| − |
| * |
| * |
| = |
| | 10 | | 5 | | 4 | | 9 | | 3 | | 21 | | 10 | |
| | 27 | | 10 | | 14 | | 17 | | 14 | | 153 | | 350 | | 197 | |
= |
| − |
| − |
| = |
| − |
| = |
| − |
| = |
| |
| | 25 | | 25 | | 9 | | 25 | | 9 | | 225 | | 225 | | 225 | |
Mianownik
| | 5 | | 5 | | 1 | | 5 | | 3 | | 2 | | 3 | | 1 | |
(5 |
| −5,5)*0,3=(5 |
| −5 |
| )*0,3=5 |
| −5 |
| )*0,3=( |
| )* |
| = |
| |
| | 6 | | 6 | | 2 | | 6 | | 6 | | 6 | | 10 | | 10 | |
Całość
| 197 | | 1 | | 197 | | 197 | | 394 | |
| : |
| = |
| *{10}= |
| *2= |
| |
| 225 | | 10 | | 225 | | 45 | | 45 | |
24 lis 23:47