matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice funkcji.
Jagoda:
Granice funkcji. Pomocy!
e
√
x+1
lim
e
√
x
x−>∞
24 lis 21:34
ZKS:
e
√
x + 1
= e
√
x + 1
−
√
x
e
√
x
x + 1 − x
1
lim
x →
∞
√
x + 1
−
√
x
= lim
x →
∞
=
= 0
√
x + 1
+
√
x
∞
g = e
0
= 1
24 lis 21:42