.
marian: suma promieni okręgu wpisanego w kwadrat o boku a i okręgu opisanego na tym kwadracie jest
rowna 2, zatem
A: a= 4(√2+1)
B: a= 2(√2−1)
C: a=4(√2−1)
D: a= 2(√2+1)
24 lis 21:20
Eta:
C)
24 lis 21:23
Ajtek:
Eta nie dasz pomyślć nad zadankiem

.
24 lis 21:24
Eta:
Dałam tylko odp
24 lis 21:24
Ajtek:
Dla mnie nie jest frajdą znając odpowiedź rozwiązać zadanie. Chociaż zdaża mi się iść od
odpowiedzi do błędu w rozwiązaniu

.
24 lis 21:26
Eta:
A może to jest błędna odp ?
24 lis 21:27
marian: a wytłumaczy mi ktos dlaczego ? bo ja policzyłam tak
r+R=2
12+12a √2 =2
i wyszlo mi a= √2
24 lis 21:28
Ajtek:
Różowa Etunia, za Tobą to w matemaytczny ogień idę bez mrugnięcia okiem

.
Jak napiszesz że coś jest, to jest i tyle, nie spotkałem się z Twoim błędem na forum

.
24 lis 21:29
aniabb: marian r =1/2 a
24 lis 22:25