wymierna
zombi: Wiem, że głupie pytanie, ale jak przekształcić wzory tych funkcji do postaci kanonicznej? Mam
jakieś zaćmienie...
24 lis 21:11
ZKS:
| 3(x − 2) + 6 | | 6 | |
| = 3 + |
| |
| x − 2 | | x − 2 | |
24 lis 21:13
24 lis 21:13
24 lis 21:15
zombi: Okej dzięki, masakra jakie zaćmienie
24 lis 21:15
pablo: a skąd wzięła się ta 6 w liczniku ? sorry że wtrącam się do tematu
24 lis 21:24
pablo:
24 lis 21:40
aniabb: bo było 3x a potrzebne było więcej wiec trzeba dodać i odjąć potrzebną liczbę
24 lis 21:41
aniabb:
3(x − 2) + 6 = 3x−6 +6 = 3x
24 lis 21:42
pablo: ok
24 lis 21:45