hej pomożcie rozwiazac bo troche czasu mineło a ja calkowicie zapomnialem plis
lukas: A. (5a+1)2+(5a−1)2−25a2=
B.(x+3y)(3y−x)−2(x−2)2+3(x2−3y2) =
C.0,(3)+ 17=
D.4−0,(9)=
24 lis 21:02
lukas: hej pomoże ktos
24 lis 21:06
lukas: proszę o pomoc
24 lis 21:08
lukas: pomóżcie
24 lis 21:11
lukas: hej wiem ze nie macie na takie cos czasu ale prosze pomozcie mi to zrobic
24 lis 21:14
pablo: poczekaj nie spamuj
24 lis 21:16
lukas: ok poczekam
24 lis 21:17
Eta:
A) 25a
2+10a+1 −25a
2−10a+1−25a
2= 25a
2+2
D) 0,(9)=1
4−1= 3
24 lis 21:32
Mila: a) 25a
2+10a+1+25a
2−10a+1−25a
2=... poredukuj
to było wg wzoru (a+b)
2=a
2+2ab+b
2 i (a−b)
2=a
2−2ab+b
2
b)(x+3y)(3y−x)−2(x−2)
2+3(x
2−3y
2) = 9y
2−x
2−2(x
2−4x+4)+3x
2−9y
2=
=9y
2−x
2−2x
2+8x−8+3x
2−9y
2=... poredukuj
| | 1 | | 1 | | 1 | |
c)0,(3)+ |
| = |
| + |
| =.. |
| | 7 | | 3 | | 7 | |
dokończ
24 lis 21:33
Eta:
B) 9y2−x2−2(x2−4x+4) +3x2−9y2= − x2−2x2+8x−8+3x2=8x−8
24 lis 21:36
lukas: dziekuje mam jeszcze dwa zadania pomożecie
24 lis 21:48