trygonometria
xyz: Dla każdego kąta ostrego α zachodzi rówmoć
A: 1+cosα=
tgα−sinαtgα
B: 1+cos
2α− sin
2α= cos
2α
C: (sinα + cosα)
2=1
D:
1+cosαsinα=
sinα1− cosα
i dlaczego
24 lis 20:18
aniabb: B nie zachodzi chyba że po równa się było 2cos2α
24 lis 20:22
xyz: C tez mi sie wydaje ze nie bo to nie jedynka trygonometryczna
24 lis 20:23
aniabb: w A też znak się nie zgodzi
24 lis 20:30
aniabb: w D będzie OK ...aaa to odpowiedzi testowe do pytania ..... tylko jedna właściwa
24 lis 20:31
xyz: Dziekuje bardzo
24 lis 20:33