logarytmy
Jolanta: | | 1 | |
log [(2−(log1/5 √5)]*log √5 |
| = |
| | 5 | |
Moglibyście pomóc ?
24 lis 19:21
Eta:
| | 1 | | 1 | |
log1/5√5= − |
| bo ( |
| )−1/2=51/2=√5 |
| | 2 | | 5 | |
| | 1 | | 1 | |
log√5 |
| = −2 bo (√5)−2= 5−1= |
| |
| | 5 | | 5 | |
| | 1 | | 5 | | 5 | | 4 | |
log(2+ |
| )*(−2) = −2*log |
| =log( |
| )−2= log |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 25 | |
24 lis 19:35
aniabb:
log [(2−(log
1/5 √5)]*log √5 1/5 = log [(2−(−1/2)]*(−2) = log [5/2]*(−2)
na pewno ten nawias kwadratowy jest zamknięty w tym miejscu
24 lis 19:35
Eta:
24 lis 19:37
aniabb: boby się ładnie skracało

Witaj Eta
24 lis 19:37
Eta:
"boby"

Witaj aniabb
24 lis 19:38
Jolanta: Uff dziękuje tez mi tak wyszło a wynik w ksiązce 0 Nawiasy tak jak napisałam
24 lis 19:42