,
Włodziu: x2−9>0 rozwiąż równanie.Pomóżcie bo nie pamiętam jak to się pisało
24 lis 18:27
Ajtek:
(x+3)(x−3)>0
24 lis 18:29
Kejt:
wzór skróconego mnożenia:
(x+3)(x−3)>0
x+3=0 v x−3=0
x=−3 v x=3
rysujesz przybliżony wykres i odczytujesz dla jakich 'x' będzie to większe od zera:
x∊(−∞;−3)u(3;+∞)
24 lis 18:29
ICSP: to nie jest równanie
24 lis 18:30
Włodziu:
dziękuje
24 lis 18:31
Włodziu: to skoro to nie równanie to ja dalej nie wiem jak to zrobić,bo nie pamiętam
24 lis 18:32
Kejt: to jest nierówność.
tylko o to ICSP chodziło.
24 lis 18:32
konrad:
albo:
x2>9
x>3 lub x<−3
x∊(−∞,−3)u,(3,∞)
24 lis 18:32
Włodziu: Dziękować
24 lis 18:34