rozpisanie silni
andrzej: jak mozna rozpisac:
| |
 ? |
| |
24 lis 15:52
konrad:
| (2n)! | | 2n(2n−1) | |
| = |
| =n(2n−1) |
| 2!(2n−2)! | | 2 | |
24 lis 15:55
andrzej: mozesz mi to jeszcze bardziej jakos napisc co tu sie z czego wzielo...bo to troche skrotowo...
24 lis 17:53
lucy: to jest symbol Newtona
24 lis 17:55
andrzej: wiem ze to symbol newtona....tylko nie wiem jak te silnie sie rozpisuje....jak jest np 2n! lub
(2n−2)!
24 lis 17:58
lucy: | (2n)! | | (2n−2)! (2n−1) 2n | | (2n−1) 2n | |
| = |
| = |
| =(2n−1)n |
| 2!(2n−2)! | | 2! (2n−2)! | | 2 | |
24 lis 18:03