matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
swider:
pochodna
x
pi
tg(
+
)
2
4
24 lis 15:41
Maslanek:
x
pi
z=
+
2
4
Jeśli u, to Twoje wyrażenie, to: u=tg z
du
dz
1
u'=
*
=
(tg
2
z+1)
dz
dx
2
24 lis 15:43