logarytm
Black_Batty: czesć. może ktoś mi pomoże bo nie wiem jak to ugryźć
log24 32
24 lis 15:29
Szajbus: wsysytko zamień na cyfrę 2 do jakiejś tama potegi
24 lis 15:30
Black_Batty: ale dlaczego tak? bo ta 2 i 4 są pod sobą
24 lis 15:31
Szajbus: wtedy bedzię łatwiej bo masz 21 =2
22=4
25=32 i sie poskraca coś ..
24 lis 15:32
ICSP: | | 5 | | 25 | |
(log4 32)2 = ( |
| )2 = |
| |
| | 2 | | 4 | |
24 lis 15:33
Black_Batty: ale jaki jest wgl mechanizm rozwiązywania czegoś takiego? nigdy się z czymś takim nie spotkałam
szukałam ale nigdzie nie ma:(
24 lis 15:34
Black_Batty: aha czyli ta 2 oznaczala że trzeba podnieść do potęgi?
24 lis 15:36
ICSP:
24 lis 15:36
Black_Batty: dziękuję za pomoc
24 lis 15:39