24 lis 15:03
Trivial:
| | π | |
x* = ± |
| → doprowadzamy do odpowiedniego przedziału |
| | 6 | |
| | π | | π | | 11π | |
x = |
| lub x = 2π− |
| = |
| |
| | 6 | | 6 | | 6 | |
Przecież jest dobrze.
24 lis 15:09
ZKS:
Ponieważ powinieneś pomnożyć przez 4 a nie przez 2.
24 lis 15:10
Trivial: Jeszcze druga gałąź rozwiązań:
24 lis 15:11
24 lis 15:14
ZKS:
Hmm
Trival ale mój mózg już nie pracuje albo:
| | 1 | | π | | 3 | |
sin(x) = |
| ⇒ x = |
| ∨ x = |
| π |
| | √2 | | 4 | | 4 | |
24 lis 15:14
Patryk: a dlaczego mam mnożyć przez 4 a nie przez 2 ?
24 lis 15:15
Trivial: Nie, to mój mózg nie pracuje.

Napisałem zły wynik, a rozwiązałem dobrze. :x
24 lis 15:16
Trivial: Po lewej masz a*b → mnożąc przez dwa otrzymujesz 2ab, a nie 2a*2b
24 lis 15:17
Patryk: tylko gdzie ja zrobiłem błąd ,bo nie widze
24 lis 15:18
Trivial: Podczas mnożenia przez 2, a nie 4. I już.
24 lis 15:18
ZKS:
Napisałem powinieneś przemnożyć przez 4 a nie przez 2
Patryk.
| | 1 | | √3 | | 1 | | √3 | |
( |
| a + |
| b)( |
| a − |
| b) = |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| 1 | | 1 | | 1 | |
| (a + √3b) * |
| (a − √3b) = |
| (a + √3b)(a − √3b) |
| 2 | | 2 | | 4 | |
24 lis 15:18
Patryk: aha ,podchwytliwe
24 lis 15:19
Trivial: Ja też mam źle.
24 lis 15:19
Patryk: dzięki
24 lis 15:19
ZKS:
Ech ale internet mi się zamula ciągle mi wysyła minutę już po fakcie.
24 lis 15:20