matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dzialania
Marcinek:
Rozwiąż : a) 3
2x−4
= 9
x+3
b) 5
3
√
3
=
√
5
x+3
c) 25
x
2
= 125
x−3
d) log
2
x = log
2
3 + log
2
5 e) log
3
x = 2 + log
3
5
24 lis 13:20
PuRXUTM:
3
2x−4
=9
x+3
3
2x−4
=(3
2
)
x+3
3
2x−4
=3
2x+6
⇔ 2x−4=2x+6 dokończ, reszta podobnie
24 lis 13:24