matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz obwód tego trójkąta
zaklopotana:
promień okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny jest 6 oblicz obwód tego trójkąta
20 maj 21:06
Eta:
r=
1
3
*h
Δ
a
√
3
gdzie h
Δ
=
2
więc ;
a
√
3
r=
6
podstaw za r= 6 i policz długość "a" Ob= 3*a ......... powodzenia
20 maj 21:10