Zadanie
Go92: Rozwiąż równanie: kto potrafi?
24 lis 13:07
Artur z miasta Neptuna:
Ja potrafie
24 lis 13:08
Patryk: dziedzina i na skos ,nawet masz do wzoru to 2x−3
24 lis 13:08
ICSP: hmm nie wiem czy dałbym radę
24 lis 13:11
Go92: Ja nie oczekuję podpowiedzi tylko rozwiązania zadania. Jeśli się komuś nudzi i przy okazji
chciałby komuś uratować życie to ma do rozwiązania powyższe równanie
24 lis 13:13
Artur z miasta Neptuna:
Czyli nienoczekujesz wskazowki tyloo chcesz miec gotowca −−− no to powiem Ci ze uwielbiamy
takch jak Ty ... iestes rocznik 92

no to szacun
24 lis 13:15
Go92: Chcę żeby ktoś się dobrze zabawił obliczając to równanie i przy okazji podał tutaj jego
rozwiązanie
24 lis 13:19
PuRXUTM: Artur, prawda że dowcipny człowiek ?

Następna osoba którą kalkulator parzy...
24 lis 13:26
PuRXUTM: ICSP dałbyś, to nie takie trudne, nie zrażaj się...
24 lis 13:27
ICSP: To nie mój poziom

Przecież później trzeba policzyć Δ dla tego równania kwadratowego które powstanie. Ja niestety
nie umiem liczyć Δ dla równań kwadratowych
24 lis 13:29
Święty: Go92 to zadanie ze studiów?
24 lis 13:29
Go92: Nikt nie lubi robić czegoś za kogoś zwłaszcza gdy ten ktoś czeka na gotowe rozwiązanie. Myślę
że jeśli ktoś się interesuje matematyką to zrobi to z czystej przyjemności.
Ja tego nie zrobię bo zawsze byłem z matematyką na bakier. Żałuję bo wiem że da się to
zrozumieć ale ja do jutra nie mam już na to czasu.
24 lis 13:29
PuRXUTM: ta z czystej przyjemności... Zrobilibyśmy Ci krzywdę dając Ci gotowca... zresztą zadanie
banalne więc jaka to przyjemność...
24 lis 13:31
Aoos: 4x2 − 9 =12x
4x2 − 12x − 9=0
Δ=144+144=288
√Δ≈17
x1 =−34
x2=298
nie jestem pewien czy dobrze bo Δ wyszla troche dziwna..
24 lis 13:37
ICSP: Δ = 288 ⇒
√Δ = 12
√2
ale i tak sądzę że należałoby najpierw ustalić dziedzinę
24 lis 13:39
Piotr:
√Δ w przyblizeniu tez dobre
24 lis 13:40
ICSP: po co przybliżać gdy możemy podać dokładną wartość ?
24 lis 13:41
Go92: Wiem, że źle robię, bo nic przez to nie osiągnę prócz jednorazowej oceny, a pustka w głowie i
tak zostanie. Nie mam już motywacji do uczenia się tego jak zresztą do wielu innych rzeczy.
Dobra zostanę przy tym co wyżebrałem już od innych.
24 lis 13:41
asdf: Aoos, jak ty chcesz podstawiać, że delta √Δ ≈ 17? Masz podać dokładną wartość, a nie
przybliżoną.
24 lis 13:41