matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
Ada:
Jak obliczyc całkę ∫cos
3
x dx?
24 lis 11:36
Basia:
∫cos
3
xdx = ∫cos
2
x*cosx dx = ∫(1−sin
2
x)*cosx dx i podstawienie t = sinx
24 lis 11:38
Ada:
dziękuję bardzo
24 lis 11:50