funkcja logarytmiczna
Miqstu: Nie wiem jak narysować funkcję f(x)=ln(−x) To nie będzie to samo co −ln(x)?
24 lis 10:57
AS: Nie,jest to wykres funkcji f(x) = ln (x) symetrycznie położonej
względem osi Oy.
24 lis 11:02
Miqstu: A kiedy to jest wykres funkcji f(x) = ln (x) symetrycznie położonej
względem osi Ox?
24 lis 11:11
Basia:
y = −ln(x)
f(x) i −f(x) symetria względem OX
f(x) i f(−x) symetria względem OY
24 lis 11:21
AS: Dołożę jeszcze do Basi informacji
f(x) i −f(−x) symetria względem początku układu
24 lis 13:29