Logarytmy - pomoże ktoś?
SNAJPER: Oblicz √ab
a) a=log39, b= log2256
b) log2a=5, log4b = 12
24 lis 10:39
Krzysiek : Przyklad a . Z definicji logarytmu to a=2 bo 3
2=9 i b=8 bo 2
8=256
i teraz
√a*b=
√2*8= dokoncz
Przyklad b tak samo z definicji logarytmu ze log
a b=c to b=a
c i masz u siebie log
2 a=5 to
| | 1 | |
a=25=32 tak samo oblicz sobie log4 b= |
| to b=41{2} = policz to i potem ten |
| | 2 | |
pierwiastek
24 lis 11:19
Krzysiek : Tam ma byc 41/2
24 lis 11:21
SNAJPER: Dziękuję za wyjaśnienie

A wyjaśniłbyś mi jeszcze jedno zadanie?
24 lis 11:22
SNAJPER: Oblicz log2 a , jeśli
a) loga8=6
b)loga32= −5
24 lis 11:23