matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
monia41:
pomocy... wys stozka wyn.8 cm a tworzaca nachylona do podstawy jest pod katem 30 stopni .oblicz obj. tego stozka
24 lis 09:42
Basia:
α=30 ⇒ β=60 ⇒ l=2h= 16 wylicz r z tw.Pitagorasa podstaw do wzoru na obkętość
24 lis 10:03