ZNAJDZ D
alusia: A=(−4,1) B=(O,−2) C=(1,0) znajdz d tak aby vektor AB= vektor CD
24 lis 09:42
Basia:
współrzędne wektorów równych są równe
D(x,y)
CD→ = [x−1; y−0] = [x−1;0]
policz współrzędne AB→ i porównaj
24 lis 09:56
alusia: A dlaczego y−0 to wyszlo Tobie 0 ?
24 lis 10:05
Basia: bo chyba jeszcze śpię

y−0 = y oczywiście;
24 lis 10:09
alusia: AB [4, −3]=CD [x−1,0] i co z tym dalej mam zrobic?
24 lis 10:09
alusia: no tak myslelam ale w jaki sposow mam to porownac bo ja chybam mam jakies zacmienie i juz
najprostrzych rzeczy nie wiem:(
24 lis 10:10
Basia:
porównujesz bo AB→=CD→
x−1 = 4 ⇒ x=5
y = −3
D(5; −3)
24 lis 10:11
alusia: dziekuje
24 lis 10:12
alusia: jeszcze jedno zadanko mam z tranlakcji a tego ni w zab nie rozumiem
A=(−3,5) B=(2,−3) Soy Tv(S)=S2 v=[4,3]
v to jest wektor ale tej magicznej strzalki robic nie umiem:(
24 lis 10:17