zadania
zadanie: okrag wpisany w trojkat prostokatny abc jest styczny do przeciwprostokatnej ab w punkcie k
wiadomo ze ak=4 i kb=6 oblicz promien tego okregu.
23 lis 21:47
zadanie:

x=r
√2
(r
√2+r)
2=24 mozna tak zrobic? (zakladam ze r
√2+r=h)
23 lis 21:56
Mila: Twoje założenie w nawiasie jest błędne.
Punkty styczności są jednakowo odległe od wierzchołka kąta
102=(r+4)2+(r+6)2 i r>0
rozwiąż i napisz wynik.
23 lis 22:03
zadanie: r=2 a skad mam wiedziec ze te punkty sa jednakowo odlegle?
23 lis 22:09
23 lis 22:31