matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Monika:
4n−1
lim
n→
∞
(
)
3n+1
=lim
n→
∞
(U1+{1}{
4n+3
−4
})
4n+3
{−4})
3n+1
=e
0
bo
4n+3
4n+3
12n
2
+13n+3
n
2
lim
n→
∞
(3n+1)*
=lim
n→
∞
=lim
n→
∞
−4
−4
n
2
12+13/n+3/n
2
(
)=0
−4/n
2
23 lis 18:38
Monika:
23 lis 18:54
Krzysiek:
u Ciebie wykładnik zmierza do
∞
(masz symbol 12/0) ale to jest źle, ponieważ wykładnik powinien być taki:
−4
(3n+1)*
→−3
4n+3
23 lis 19:08
Monika:
A SKĄD to się wzięło
23 lis 20:47