CZY NAPRAWDĘ NIKT NIE MOŻE POMÓC
monika: kto może pomóc a zadaniach


1. x+9/x−9=0
2 .x do potęgi 3 /x−4=0
3. /2x−4= 3−x/x
4. 3/x+ x/x+4=0
5. wyznacz liczbę a dla której rozwiązaniem równania ax−1/2x−a=2 jest liczba 5
6 .x+5/x−8>lub równe0
7. 6x+2/x−5 większe od x−3/x−5
23 lis 18:25
krystek: Zapisz czytelnie , obok masz wskazówki jak pisać.
23 lis 18:26
monika: PIERWSZY RAZ JESTEM NA TEJ STRONIE I NIE ZNAM SIĘ NA TYM

TAM GDZIE − / − SĄ KRESKI UŁAMKOWE
23 lis 18:41
konrad: po lewo kilka przykładów jak zapisać np potęgi czy pierwiastki, jak chcesz więcej przykładów
klikasz "Kliknij po więcej przykladów"
23 lis 18:43
monika: 1. X PLUS 9 PODZIELONE PRZEZ X−9=0
2. X DO POTĘGI 3 PODZIELONE PRZEZ X−4=0
3 .2X PODZIELONE PRZEZ 2X−4= 3−X PODZIELONE PRZEZ X
4. 3 PODZIELONE PRZEZ X +X PODZIELONE PRZEZ X+4
5. WYZNACZ LICZBĘ A,DLA KTÓREJ ROZWIĄZANIEM RÓWNANIA JEST LICZBA 5
6.X+5 PODZIELONE PRZEZ X−8=0
7. 6X+2 PODZIELONE PRZEZ X−5 WIĘKSZE OD X−3 PODZIELONE PRZEZ X−5
23 lis 18:50
monika:
23 lis 19:07
monika: ZAD. 5 WYZNACZ LICZBĘ a, DLA KTÓREJ ROZWIĄZANIEM RÓWNANIA AX−1 PODZIELONE PRZEZ 2X−A =2 JEST
LICZBA 5. SORKI ZA POPRZEDNIE BŁĘDY :−0
23 lis 19:13
monika: CZY TERAZ OK?
23 lis 19:15
misiula: POOOOOOOOOOMMMMMMMMMMMMMOOOOOOOOOOCCCCCCCCYYYYYYYYYYYYYY
23 lis 21:00
krystek: | | x+9 | |
Naucz się zapisywać. |
| =0⇔x+9=0 i x−9≠0 |
| | x−9 | |
23 lis 21:18
krystek: zobacz z lewej strony masz sposób zapisywania Kliknij po więcej przykładów . Dla ułamków duże U
23 lis 21:20
23 lis 21:22
23 lis 21:22