23 lis 17:25
aniabb: p=9/2
23 lis 17:27
Marcin: dodam tylko, że kolejne pierwiastki są "pod sobą", przy czym nad pierwszym wyrażeniem
pierwiastek jest "najwyżej"
23 lis 17:27
Marcin: no właśnie to nie takie proste
23 lis 17:28
.:
| | x9 | | x | |
√ |
| = ( |
| )9/2 , p=... |
| | y9 | | y | |
23 lis 17:28
Marcin: wynik to 3/8
23 lis 17:30
aniabb:
to jeśli tak jak mówisz tp p=(1+(3+5/2)/2) /2
23 lis 17:31
Marcin: wyjaśnisz skąd to wzięłaś ?
23 lis 17:32
aniabb: p=15/8
23 lis 17:34
aniabb:
pierwiastek to potęga 1/2 jeśli jest tak jak mówisz to masz
(((a*(a3(a5)1/2)1/2)1/2
23 lis 17:36
aniabb: (a*(a3(a5)1/2)1/2)1/2
kazdy kolor to pierwiastek
23 lis 17:38
Marcin: | | x | | y3 | | x5 | | x | |
√ |
| √ |
| √ |
| = ( |
| )p |
| | y | | x3 | | y5 | | y | |
23 lis 17:44
Marcin: przy czym pierwszy pierwiastek jest nad wszystkimi drugi nad trzecim, wybacz w necie z błędem
link znalazłem.
23 lis 17:45
aniabb: no to tak jak narysowałam to p=(1+(3+5/2)/2) /2
23 lis 18:42
Marcin: w odpowiedziach jest 3/8 a nie 15/8
23 lis 19:14
.:
| | x | | 1 | | 3 | | 5 | | x | |
( |
| ) |
| − |
| + |
| = ( |
| )3/8 |
| | y | | 2 | | 4 | | 8 | | y | |
23 lis 19:19
Mila: Jeśli Ci nie będzie wychodziło to napiszę.
23 lis 21:25
Marcin: wyszło, wyszło dzięki
24 lis 13:30