matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całkę
andrzej:
cosx
I=∫
*dx
3
√
sin
2
x
23 lis 15:51
Krzysiek:
podstawienie: t=sinx a potem korzystasz z podstawowego wzoru.
23 lis 16:11
andrzej:
3
3
√
sinx
+C
23 lis 16:18
Mila:
sinx=t cosxdx=dt
23 lis 16:27
Mila:
16:18 dobrze.
23 lis 16:37