Fizyka ; /
Anka18: Dwa punktowe ładunki dodatnie kazdy o wartosci 2 kulombow umieszczone w odleglosci 0.5 metra
odpychaja sie sila o wartosci?
sa takie odpowiedzi ale trzeba zrobic obliczenia
A) 144*109N
B) 144N
C)720*109
D)720N
Nie mam kogo prosic o pomoc dlatego wstawiam to zadanko tutaj : )
23 lis 10:45
aniabb:
| | 2*2 | |
F= 9*109 |
| = 16*9*10 9 N = .... pomnóż sama |
| | 0,52 | |
23 lis 10:53
Anka18: to sie rowna 144000000000 czyli odpowiedz A? : )
23 lis 11:08
aniabb: tak ..ale 10
9 mogłaś zostawić w spokoju jak masz w odpowiedziach ..pomnożyć tylko 16*9
23 lis 11:10
Anka18: niby tak ale tak jak pomnożyłam to tez chyba jest prawidłowo : ) Dziekuje bardzo za pomoc : * *
23 lis 11:11