wykaz,ze....na szybko
xyz: Na okręgu o promieniu r opisano trójkąt równoramienny podstawach x i 4x.wykaz,że x=4x.
23 lis 10:18
aniabb:

4x≠x
23 lis 10:26
xyz: Sorry, wykaz,że x=r
23 lis 10:40
aniabb: fizycznie niemożliwe
23 lis 10:42
aniabb: może napisz porządnie treść ...
23 lis 10:44
aniabb: a może to miał być
trapez skoro dwie podstawy
23 lis 10:46
xyz: Na okregu o promieniu r opisano trapez rownoramienny o podstawach x i 4x.wykaz,że r=x
23 lis 10:50
aniabb:

opisany na okręgu więc c+c = 4x+x ⇒ c=2,5x
Pitagoras (2r)
2 +(1,5x)
2 = (2,5x)
2
4r
2 = 6,25x
2 − 2,25x
2
4r
2 = 4x
2
r=x
23 lis 10:51
kamyk: skad sie wzięlo to 1,5 x?
23 lis 18:45
kamyk: aa juz wiem
23 lis 18:46