Układ równań
Aga.: 1.Rozwiąż algebraicznie i graficznie układ równań:
| ⎧ | 2x−3−y=0 | |
| ⎩ | −2y+4x= −(√2)2 |
|
23 lis 10:04
Aga1.: Graficznie
Wylicz y z pierwszego i drugiego równania,
narysuj proste i znajdź punkt przecięcia tych prostych.
23 lis 10:06
krystek: y=2x−3 nakreśl
y=2x+1 nakreśl i będziesz miała graficzne rozwiazanie.
23 lis 10:07
23 lis 10:08
23 lis 10:08
aniabb: rysowałam to już ..naprawdę opcja szukam nie boli
23 lis 10:08
23 lis 10:09
Aga.: Tak wiem, tylko czy do tego układu nie ma żadnych tabelek ani obliczeń ? Na prawdę tego nie
kapuję
23 lis 10:13
krystek: Aby narysowac wykres musisz obrać punkty przez które przechodzi (Twoje tabelki)
23 lis 10:15
aniabb: graficznie nie musi być tabelka..możesz wymyślać x i od razu rysować punkty na wykresie .. i
widać ze są równoległe więc nie ma rozwiazania
23 lis 10:16
aniabb: algebraicznie to np metodą podstawiania
2x−3 = 2x+1
−3=1 fałsz
układ sprzeczny
23 lis 10:18