Napisz równanie prostej
Araccun: Czy ktoś mi może powiedzieć czy dobrze to zrobiłem? A jeśli nie to wytłumaczyć mi błędy?
Napisz równani prostej o współczynniku kierunkowym a= − 12 wiedząc, że do tej prostej należy
punkt P=(1; −3)
y=ax+b
−3= −12 * 1 +b
b= −3 + 12
b= −312
y= −12x − 312
23 lis 10:01
krystek: a=−12 tak podałęś , to skad taki zapis
23 lis 10:02
23 lis 10:04
Araccun: Mój błąd tam miało być o współczynniku kierunkowym −12
23 lis 10:07
Aga1.: Popraw b.
23 lis 10:12
Araccun: −3 + 12 = −2 12
b= −12x − 2 12
Teraz dobrze?
23 lis 10:30
Araccun: Ktoś wie czy teraz dobrze
23 lis 10:56
Krzysiek : | | 1 | | 1 | |
Teraz masz obliczone b dobrze tylko nie b= −1/2x−2 |
| a y=−1/2x−2 |
| |
| | 2 | | 2 | |
23 lis 11:42
Araccun: Ok wielkie dzięki
23 lis 12:18