dla "miszczów " xd
Ugabuga: ( √3 − 2 ) (5√5 −x) = 3√3 − 6
Trzeba rozwiazac rownanie, osoboście próbowałam i mi wyszło −46 ale nie jestem pewna czy
dobrze. prosze o pomoc
23 lis 09:07
krystek: Zapisz swoje obl . Sprawdzę. Podziel przez (√3−2)
23 lis 09:10
aniabb: ale najpierw wyciągnij 3 przed nawias z prawej strony
23 lis 09:16
Ugabuga: no to tak najpierw wymnozylam te nawiasy i oto co mi wyszlo
5√15 − √3x − 10√5 +2x = 3√3−6
√52*15 − √3x − √102*5+2x = 3√3−6
√25*15−√3x − √100*5+2x=3√3−6
√375 − √3x−√500+2x=3√3−6
√−125 − √3x+2x=3√3−6
i tu zauwazylam ze bankowo zrobilam blad bo na swojej kartce napisalam dwukrotnie −√500 i
usunelam to ale do tego etapu i juz nie wiem jak wyliczyc xD
23 lis 09:22
aniabb: no Ty naprawdę kochasz liczyć
23 lis 09:24
aniabb:
( √3 − 2 ) (5√5 −x) = 3(√3 − 2)
5√5 −x = 3
5√5 −3 = x
23 lis 09:24
Ugabuga: Nienawidze liczyc. wow jak do tego doszlas tak szybko?
23 lis 09:26
aniabb: jakbyś nienawidził liczyć tobyś myślał co zrobić żeby nie liczyć

a Ty to po prostu kochasz
liczyć
23 lis 09:29
aniabb: jak masz to samo po obu stronach to czasem można skrócić
23 lis 09:29
Ugabuga: aa juz wiem .dl amnie to wyzsza szkola jazdy xD ale tak wyciagnelas przed nawias i wtedy one
sie skrocily?
23 lis 09:29
Ugabuga: nie bo ja zawsze wszystko tak krok po kroku bo wolno m ito myslenie idzie
23 lis 09:30
krystek: Moja uwaga . Jak policzysz więcej zadań dojdziesz do wprawy , Tylko trzeba chcieć!
23 lis 09:31