Błagam pomóżcie mi to zrobić bo dla mnie- czarna magia to jest :P
Zosiaa: wypisz liczby należące do zbioru A={x : −3 ≤ x ≤ 5}
23 lis 07:46
aniabb: jak nie ma nic więcej w zadaniu to można wypisywać w nieskończoność
23 lis 07:53
Zosiaa: a jest szansa żeby mi to rozwiązać ?
23 lis 07:56
Zosiaa: bo jak widać ja tego nie ogarniam
23 lis 07:56
Aga1.: Może chodzi o liczby całkowite bądź naturalne należące do tego przedziału?
23 lis 07:57
Zosiaa: naturalne
23 lis 07:57
aniabb: musi być jakiś dodatkowy warunek bo inaczej nie da się wypisać wszystkich..jest ich
nieskończenie wiele ..chyba że masz podać przykład kilku liczb z tego zbioru
23 lis 07:58
aniabb: a nauczyciel uznaje 0 za naturalne czy nie
23 lis 07:59
Zosiaa: zadanie jest takie : Wypisz liczby naturalne należące do zbioru A, takiego że A={x : −3 ≤ x ≤
5}
23 lis 08:00
Zosiaa: niee
23 lis 08:01
Aga1.: 0 w LO jest liczba naturalną , wobec tego
A={0,1,2,3,4,5}
23 lis 08:01
Aga1.: Jeśli nie
to A={1,2,3,4,5}
23 lis 08:02
Zosiaa: Oo dzięki
23 lis 08:04
aniabb: i jaka w tym czarna magia
23 lis 08:06