rozwiązać funkcje różniczkową
zuzia1: x2+(y')2=1 rozwiązać funkcje różniczkową. Proszę niech ktoś pomoże.
23 lis 07:33
aniabb:
y' = √1−x2
y = ∫√1−x2 dx
23 lis 07:44
zuzia1: dziekuje

do tego etapu doszłam tylko niestety jak zaczełam rozwiązywać tą całke to mi sie wszystko
sypnęło
23 lis 07:49
23 lis 07:50
zuzia1: ok

a 2 całka?
23 lis 07:53
aniabb: jaka druga
23 lis 08:01
zuzia1: ja jaaa załapałam dziekuję

ech zbyt wczesna pora dnia jednak na rozwiazywanie
23 lis 08:01
zuzia1: dziekuje
23 lis 08:01
aniabb:
23 lis 08:02
t:
Brakuje drugiego zbioru rozwiązań.
y' = ±∫√1−x2dx
23 lis 08:45
t: Tzn. bez prima.
23 lis 08:46