Fizyka
PuRXUTM: Oblicz średnią szybkość w ruchu harmonicznym, dla którego amplituda A=0,02m, a okres T=1s
22 lis 22:41
Artur_z_miasta_Neptuna:
wybacz ... ale czy średnia prędkość przy pełnym okresie nie powinna wynieść 0 m/s
22 lis 22:43
aniabb: prędkość tak..ale szybkość to 4A/T
22 lis 22:44
Artur_z_miasta_Neptuna:
ach ... źle przeczytałem
22 lis 22:45
PuRXUTM: Ania a jakieś wytłumaczenie ?
22 lis 22:45
aniabb: szybkość = droga przez czas
22 lis 22:47
PuRXUTM: a czemu taka droga ?
22 lis 22:48
aniabb:
22 lis 22:49
aniabb: w bok A , wracam A , w drugi bok A , wracam A
22 lis 22:49
PuRXUTM: dzięki Ania, mam jeszcze jedno pytanie tam jeden gościu podał zadania że niby z jutrzejszej
próbnej
ja nie chce zaglądać bo próbną piszę dla siebię, ale czy to rzeczywiście może być przeciek
22 lis 22:54
aniabb: 
nie wyznaję się .. matematyka to moje hobby..z edukacją mam mało wspólnego
22 lis 22:56