prawdopodobieństwo
henio: wybieramy na chybił trafił 1 kartę z talii 24 kart. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń
A− wylosowano waleta
B − −"− trefla
C − −" − asa pik
D − nie wylosowano damy
E − wylosowano dwójkę pik
F − nie wylosowano dwójki karo
22 lis 21:43
karolina: dlaczego 24 ?
22 lis 21:46
henio:
czy jest ok?
a) (A) = 4
(Ω) = 24
P(A) = 424 = 16
b) (A)=6
(Ω) =24
P(A) =624 = 14
c) (A) = 1
(Ω) = 24
P(A) = 124
d) (A) = 20
(Ω)=24
P(A) = 2024= 56
e) (A) =1
(Ω) = 24
P(A) = 124
22 lis 21:53
Ajtek:
E źle. Jeżeli mamy 24 karty to przyjmujemy że mamy katry od dziewiątki do asa.
22 lis 21:57
henio: e) P(A) = 2424 = 1 ?
22 lis 22:08
aniabb: jak nie ma dwójki pik w zestawie to raczej nie wylosujesz jej na 100%
22 lis 22:18
Ajtek:
A nawet na 200%
22 lis 22:19
henio: to proszę rozwiązać a nie wymądrzać sie
22 lis 22:19
Ajtek:
NIe wymądrzamy się, tylko chcemy abyś pomyślał

. Na klasówce my za Ciebie nie rozwiążemy,
prawda?
22 lis 22:21
aniabb: już tak banalne że dasz radę sam
22 lis 22:22