matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
KaŚkA:
obl pochodne cząstkowe oraz pochodną (gradient) funkcji f(x,y) = 1 / (
√
x
3
+y
2
+3
)
20 maj 19:09
Andrzej:
df
−3x
2
=
dx
2
√
(x
3
+y
2
+3)
3
df
−y
=
dy
√
(x
3
+y
2
+3)
3
df
df
a gradient to o ile pamiętam wektor [
,
]
dx
dy
20 maj 19:59