matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak się liczy
Xenn:
wartość bez względną z |x−2y| +| y−2x |=0
22 lis 20:26
Saizou :
kiedy suma wartości bezwzględnych jest równa 0
kiedy wartości bezwzględne są zerami, zatem x−2y=0 y−2x=0 y=0 x=0
22 lis 20:36