;
xen: 5logr − 3 logr−1 = 3logr+1 − 5logr−1
Rozwiąże ktoś?
22 lis 20:14
Mati_gg9225535: 2logr − 1= −2logr
4logr=1
r=10
14
22 lis 20:16
Mati_gg9225535: zał.: r>0
22 lis 20:17
Basia: jakie zadanie takie rozwiązanie
5logr −3logr−3logr+5logr = 1−1+1
4logr = 1
logr = 14
r = 101/4 = 4√10
22 lis 20:17
Basia: to ma być jak sądzę,
5logr − 3log(r−1) = 3log(r+1)−5log(r−1)
bo to co xen napisał wielkiego sensu nie ma
22 lis 20:19
xen: 5 do potęgi logr − 3 do potęgi −1logr = 3 do potęgi +1 logr − 5 do potęgi −1 logr
22 lis 20:25
Mati_gg9225535: 5logr −3logr−1=3logr+1 − 5logr−1 ?
22 lis 20:27
xen: tak właśnie
22 lis 20:27
Mati_gg9225535: na pewno ?
22 lis 20:38
xen: tak na pewno. tylko nie umiałem tego napisać
22 lis 20:39