Basia:
1.
x≥0 i y≥0
y ≤ e
−x − e
−1
e
−x−e
−1=0
e
−x = e
−1
x = 1
czerwony wykres i wszystko co poniżej, ale tylko w I ćwiartce
czerwona kropka na OY = 1−e
−1, na OX = 1
P
1 =
0∫
1(e
−x − e
−1)dx = [−e
−x − e
−1x]
01 =
[−e
−1−e
−1*1] − [−e
0 − e
−1*0] =
2. x≥0 i y<0
−y + e
−1 ≤ e
−x
y ≥ −e
−x+e
−1
niebieskie w IV ćwiartce
symetryczny do (1) względem OX
P
2 = P
1
3. x<0 i y≥0
y + e
−1 ≤ e
x
y ≤ e
x−e
−1
zielony w II ćwiartce
symetryczny do (1) względem OY
P
3 = P
1
4. x<0 i y<0
−y+e
−1 ≤ e
x
y ≥ −e
x+e
−1
fioletowy w III ćwiartce
P
4=P
1