matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stirometria
monia41:
wynac pole i obj szescianu ktorego przekatna ma dl 9cm
22 lis 19:07
M:
25 sty 22:07
Jolanta:
D=a
√
3
a
√
3
=9 a=3
√
3
P
c
=6a
2
=6*(3
√
3
)
2
=6*27=162 V=a
3
=(3
√
3
)
3
=27*9
√
3
=243
√
3
25 sty 23:48