matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stirometria
monia41:
DUŻY ARBUZ W KSZTAŁCIE KULI O PROMIENIU r KOSZTUJE 8 ZŁ.JAKA POWINNA BYC CENA MAŁEGO ARBUZA MAJACEGO KSZTAŁT KULI O PROMIENIU 0,5r?
22 lis 19:06
karolina:
4
Vd =
pi R
3
Vd=8
3
4
Vm =
pi (0,5*R)
3
3
4
Vm =
pi 0,125 R
3
3
4
pi R
3
0,125 = 8* 0,125 =1
3
22 lis 21:34