asf
Paulinka: Zrobi ktos


? bo nie mam pomysłu

Przekatna prostokąta ma długość 6cm i przecinają się pod kątem 30stopni . Oblicz pole
prostokąta
22 lis 18:58
Mati_gg9225535:

α = 30
o
β = (180−30):2 = 75
o
x = 90
o−β=90
o − 75
o = 15
o
b=...
a=...
P=a*b=... i dopiero tu przybliżyć, taką drogą bym poszedł
22 lis 19:25
PW: Żadnych przybliżeń. Jeżeli w zadaniach matematycznych nie piszą wyraźnie "podaj przybliżenie",
to znaczy, że szukamy dokładnej wartości.
A taki wzorek na pole trójkąta: połowa iloczynu długości boków razy sinus kąta między nimi?
Na szczęście przekątne prostokąta przecinają się ...
22 lis 22:51
.:
| | 1 | |
P= |
| d 2*sin30 o= ........ i po ptoszkach  |
| | 2 | |
22 lis 22:56
.:
Mati jestem w
22 lis 23:21
Mila: Przekątne są równe i dzielą się na połowy.
6:2=3
| | 1 | | 1 | |
PΔ= |
| *3*3*sin300=9* |
| |
| | 2 | | 4 | |
23 lis 00:06